Uiteraard hebben wij deze groenten ook in de tuin, en te koop in onze boerderijwinkel.
INGREDIËNTEN
- 1 kg aardappelen iets kruimig
- 1 courgette
- 1 el olijfolie
- 50 g pijnboompitten
- 150 ml magere melk
- 2 zakken rucola (a 75 g)
- 1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd
- 1 bakje basilicum (15 g), in reepjes
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
MATERIALEN
- pureestamper
VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)
TYPE
BEREIDEN
- 1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- 2. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Laat afkoelen op een bord.
- 3. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm de melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten toe. Warm nog 3 min. door. Meng het basilicum en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met Toscaanse carré (schaal 2 stuks).
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Laat afkoelen op een bord.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten