vrijdag 20 september 2013

Koolrabi schotel uit Bern

we hebben weer volop koolrabies. Dit betekend; lekkere gerechten! Ik heb hier een recept gevonden, dat mij (en u wellicht ook) zal aanspreken. Gezond, en lekker!

IngrediĆ«nten voor 4 personen

4 niet al te grote koolrabi′s, 200 gram gekookte ham, 50 gram boter of margarine, 40 gram bloem, 1/8 liter melk, 3/8 liter kooknat van de koolrabi′s, 100 gram geraspte belegen kaas, 1 eetlepel gehakte peterselie, zout, versgemalen peper, nootmuskaat

Hulpmiddelen

Ovenschaal, oven

Voorbereiding

Schil de koolrabi′s en snijd ze in reepjes. Breng 1/2 liter water met 1 theelepel zout en de reepjes koolrabi aan de kook, laat de groenten op een zacht vuur in 20 minuten gaar worden. Laat ze vervolgens uitlekken, vang het kookvocht op. Snijd de ham in reepjes. Verhit 40 gram boter, voeg de bloem toe en verhit deze even mee. Voeg onder roeren 3/8 liter groentenat en de melk toe. Breng de saus onder roeren aan de kook en roer er de helft van kaas door. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Vet een ovenvaste schotel in en vul deze laag-om-laag met de helft van de koolrabi, de ham en de resterende koolrabi. Strooi hierover de peterselie. Giet er de saus over, bestrooi deze met de rest van de geraspte kaas.

Bereidingswijze

Gratineer de koolrabi-schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten